5 Mayıs 2024 - Hoş geldiniz

1500 YILLIK AYASOFYA’YA GARAJ VE İŞYERİ KAPILARINDA KULLANILAN ENDÜSTRİYEL KEPENK TAKILDI

Ana Sayfa » GÜNCEL » 1500 YILLIK AYASOFYA’YA GARAJ VE İŞYERİ KAPILARINDA KULLANILAN ENDÜSTRİYEL KEPENK TAKILDI

Eklenme : 15.01.2024 - 8:49

1500 YILLIK AYASOFYA’YA GARAJ VE İŞYERİ KAPILARINDA KULLANILAN ENDÜSTRİYEL KEPENK TAKILDI

Camiye dönüştürülme kararının ardından hakkındaki tartışmaların bitmediği Ayasofya’da ibadet ve turistik amaçlı ziyaretleri birbirinden ayırma çalışmaları kapsamında yapılan yeni kapı tepki çekti.

Restorasyona alınan ve turistler için ücretli hale getirilen Ayasofya’nın girişine, genellikle garaj ve işyeri kapılarında kullanılan endüstriyel kepenk takıldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, tur rehberlerine kapıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Bilgi notunda, “Bu geçici bir yapı. Minarenin restorasyonu tamamlanınca kaldırılacak. Galeri katına çıkacak ziyaretçiler minare iskelesi altından geçecekleri için güvenlik tedbiri amacıyla yapıldı” denildi.

BUGÜN AÇILACAK

Daha önce Ayasofya’da yapılan çalışmalarla ilgili yapılan bilgilendirmede Tarihî caminin güney cephesindeki II. Beyazıd minaresi altında yer alan tünel ve giriş rampası ile girişlerin kontrollü bir şekilde sağlanacağı, turistlerin camideki ibadet ortamını bozmadan ziyaretlerini gerçekleştirebileceği duyurulmuştu.

15 Ocak’ta (bugün) başlayacak yeni uygulamayla camiyi turistik amaçla ziyaret eden yabancılardan alınacak giriş ücretinin 25 euro olacağı belirtilmişti.

Benzer Haberler

Facebook'ta Biz

Çanakkale Rent a Car Banka Kredisi diş rehberi Bozcaada Otelleri Bozcaada Otelleri Bozcaada Pansiyonları