20 Nisan 2024 - Hoş geldiniz

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN: ‘BU TESİSE İŞLETME RUHSAT VERMEYECEĞİM’

Ana Sayfa » YURTTAN » EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN: ‘BU TESİSE İŞLETME RUHSAT VERMEYECEĞİM’

Eklenme : 17.03.2021 - 10:22

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN: ‘BU TESİSE İŞLETME RUHSAT VERMEYECEĞİM’

Edirne’de Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da eşlik ettiği sivil toplum kurumları, henüz kurulum aşamasında olan ve ÇED raporu beklenen kurşun kırma yıkama tesisinde inceleme yaparak, proje alanının içme suyu tesisine yakınlığını eleştirdi. Gürkan, alanın belediye mücavir alanının içinde kaldığını ifade ederek, valinin ve kamu kurum kuruluşlarının ÇED raporuna izin vermeyeceklerine inandığını söyledi.

‘AÇIK HAVUZLARA ULAŞMAYACAĞINI KİMSE İDDİA EDEMEZ’

Belediye’nin, Kent Konseyi’nin, Çevre Gönüllüleri Derneği’nin ve diğer kurumların ÇED raporuna karşı itirazlarını yaptıklarını dile getiren Gürkan, “Edirne’de iki tane içme suyu arıtma tesisimiz var. Yeni tesisimize kuş uçuşu 205 metredeyiz. Zaten ÇED başvurusunda da 300 metre olarak belirlenmiş. Bu yolun hemen karşısında bizim içme suyu arıtma tesisinde arıttığımız suyu şehre taşıdığımız ana hat geçiyor. Burası bir kurşun, kırma, yıkama ve eleme tesisi. Burada açığa çıkacak, doğaya salınacak çeşitli gazların, çeşitli kimyasalların 200 metre ötedeki içme suyu arıtma tesissilerinin açık havuzlarına ulaşmayacağını kimse iddia edemez. Edirne’nin vatandaşlarına, çocuklarına kurşun bulaşmış bir suyu içirmeyeceğimizi herkesin bilmesini isterim” diye konuştu.

‘BU TESİSE İŞLETME RUHSAT VERMEYECEĞİM’

Başkan olarak bu işletmeye ruhsat vermeyeceğinin altını çizen Gürkan, “O yüzden arkadaşlar boşu boşuna masraf yapmadan toplasınlar eşyalarını, malzemelerini uygun yer neresi ise mutlaka gösterilecektir onlara uygun bir yer, oraya kısa sürede taşısınlar” dedi. Edirne Kent Konseyi (EKK) Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökerküçük de “Buradan çıkacak kurşunun yıkama anında tozu, suyu arıtma tesisinde işlenen suya zarar verecek. Kentte kirlilik yaratacak bu tesisin buraya yapılmaması için biz kentliler olarak belediyemiz ve diğer sivil toplum örgütleri ile beraber her türlü mücadeleyi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

‘MÜCADELEMİZİ GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİREREK SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Gazete Duvar’dan Tamer Yavuz’ub haberine göre Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği (EÇGD) Başkanı Ayten Eren, “Türkiye’nin buğday deposuyuz, ayçiçeği, pirinç deposuyuz. Mutlak korunması gereken birinci sınıf tarım topraklarımızı korumakta bütün Türkiye’ye karşı da sorumluyuz. Bu nedenle biz ‘Toprağın üstü altından daha değerlidir’ diyoruz ve topraklarımızı korumaya devam ediyoruz. Mücadelemizi sivil kurumlar, belediyemiz ve muhtarlarımız ile birlikte birleştirerek sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Benzer Haberler

Facebook'ta Biz

Çanakkale Rent a Car Banka Kredisi diş rehberi Bozcaada Otelleri Bozcaada Otelleri Bozcaada Pansiyonları