25 Nisan 2024 - Hoş geldiniz

BOROYANKA’DA YIKILMAYAN BİNADAKİ HOROZ DİRENİŞİN SEMBOLÜ OLDU

Ana Sayfa » DÜNYA » BOROYANKA’DA YIKILMAYAN BİNADAKİ HOROZ DİRENİŞİN SEMBOLÜ OLDU

Eklenme : 10.04.2022 - 8:21

BOROYANKA’DA YIKILMAYAN BİNADAKİ HOROZ DİRENİŞİN SEMBOLÜ OLDU
Rusya-Ukrayna savaşı… Yıkılmayan mutfaktaki seramik horoz direnişin sembolü oldu

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Kiev yakınlarında büyük hasar ve zayiatın meydana geldiği Borodyanka’da çekilen bir bina fotoğrafı hem sosyal medyada hem de uluslararası kamuoyu nezdinde gündem oldu…

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin, “Bucha’dan daha kötü durumda” dediği Borodyanka’daki yıkılmış bir binada çekilen görüntülerde kahverengi ve sıradan bir mutfak dolabının üzerindeki tabak, bardak ve seramik biblolarla ayakta durduğu görülüyor.

Sözcü’de yer alan habere göre bu kareler uluslararası haber ajansları tarafından yayınlanırken, görüntüler paylaşım rekoru kırdı.

Yıkılan binadaki mutfağın görüntüsü gündem oldu.

Fakat bu görüntü kısa bir süre içinde Ukraynalılar için bir direniş sembolü oldu. Zira ayakta kalan mutfak dolabının üzerindeki seramik horoz figürü aslında ülke için tarihi bir öneme sahip. Ünlü Ukraynalı sanatçı Prokop Bidasiuk tarafından tasarlanan seramik horozlar daha sonra yerel bir fabrikada diğer seramik ürünlerle birlikte piyasaya sürüldü. Ülkenin en önemli tasarımcılarından olan ve 1895’te dünyaya gelen Bidasiuk’un eserleri birçok müzede sergileniyor.

Sosyal medya kullanıcıları bu görüntüyü direnişin sembolü olarak kullanmaya başladı.

Dün sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İngiltere Başbakanı Boris Johnson da dün Zelenskiy ile Kiev’de gezerken Ukraynalı bir kadın gelip bu heykelciklerden hediye etti.

Sosyal medyada da sıklıkla paylaşılan fotoğraf gündem olurken, birçok kullanıcı bu heykelin direnişin bir sembolü olduğunu söyledi.

Benzer Haberler

Facebook'ta Biz

Çanakkale Rent a Car Banka Kredisi diş rehberi Bozcaada Otelleri Bozcaada Otelleri Bozcaada Pansiyonları