30 Nisan 2024 - Hoş geldiniz

ERDOĞAN: BUNCA YIL BAŞBAKANLIK, CUMHURBAŞKANLIĞI YAPTIM, ŞÖYLE DİŞİME GÖRE BİR MUHALEFET BULAMADIM

Ana Sayfa » GÜNCEL » ERDOĞAN: BUNCA YIL BAŞBAKANLIK, CUMHURBAŞKANLIĞI YAPTIM, ŞÖYLE DİŞİME GÖRE BİR MUHALEFET BULAMADIM

Eklenme : 26.11.2019 - 13:18

ERDOĞAN: BUNCA YIL BAŞBAKANLIK, CUMHURBAŞKANLIĞI YAPTIM, ŞÖYLE DİŞİME GÖRE BİR MUHALEFET BULAMADIM

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Katar emire ile ikili görüşmelerimizin ardından askerlerimizle biraraya geldik. Çok sayıda görüşmemiz oldu.

Seçimden seçime çalışan bir parti değiliz. Milletimiz yaptığımız hizmetlerle, duruşumuzla bizi kendisinden bir parça gördüğü için hep yanımızdadır. Bu anlayışımızla halka tepeden bakanların devrini sona erdirmiştir. Yönetim sistemini değiştirirek bunu kalıcı hale getirdik.

Kuruluşundan bugüne AK Parti kademelerinde görev yapmış her bir arkadaşımızın başamızın üzerinde yeri vardır.

Dava bilincine sahip bir teşkilat yapısıyla yolumuza devam edeceğiz. Partimizde sadece görev değişikliği olur. Her AK Parti’li davamızın tabi neferidir. Bundan daha büyük bir ünvan yoktur. Gerisi gayret işidir.

 

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ÖZKOÇ’U HEDEF ALDI

Türkiye’nin 2. büyük partisinin gündemine bakıyoruz. Şizofrenik vakalar parlamentoda da var. Bu şizofrenik vakalardan parlamentomuzu temizlememiz lazım. Burda da en önemli iş basın mensuplarına düşüyor. Köşelerinde bunları yazmanız lazım. Şimdi beklerim ki bu hakareti yapan zat “ben dokunulmazlığımdan vazgeçiyorum.” Yüreğin varsa “benim dokunulmazlık hakkımı kaldırın hukukta bu mücadeleyi verelim” desin.

Güya bir CHP’li gizlice bizimle görüşmüş. Külliye milletin evidir. Herkes gibi CHP’lilerin de buraya gelme hakkı vardır. Çeşitli vesilelerle CHP’liler de gelmiştir. Mesala 15 Temmuz’un ardından Bay Kemal de gelmiştir.  Mesela Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde Muharrem İnce, Külliye’ye değil ama partimize gelmiştir. Genel merkezimizde Sayın İnce ile bir görüşme yaptık. Mesala İBB Başkanı Sayın İmamoğlu da geldi onu da kabul ettik. Seçim sonrası tüm belediye başkanlarını da külliye de kabul ettik. Başka vesile ile gelenler arasında CHP’liler vardı.

‘SARAY’A GİDEN CHP’Lİ TARTIŞMASI

Ne kadar saçma olursa olsun. CHP’nin halini göstermesi açsından kısaca bir özetleme istiyorum. Londra’da tedavi gördüğü anlaşılan mesleki kariyeri yeni nesillere örnek gösterilemeyecek bir gazeteci var. Buna göre 9 Kasım’da bir CHP’li Külliye’ye gelip bizimle görüşmüş. Yine iddiaya göre biz gelen kişiye ‘Senin CHP Genel Başkanı olman lazım” demişiz.

Her şeyden önce böyle bir görüşme olmadı gizli saklı bir CHP’li Külliye’ye gelmedi. Gelen araç da çıkan araç da bellidir. Hiçbir CHP’liye genel başkan olması gerektiği yönünden telkinde bulunmadık. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu’ndan daha ideal bir genel başkan olmaz. CHP’nin başında kimin olduğundan bize ne bu konu CHP’lileri ilgilendirir. Nitekim bu gazeteci bugünkü yazısında özür dilemiş. Bizden de dilemiş. Teşekkür ediyorum. Bu iddianın üzerine tüy dikeni ne yapacağız?

 

Bi rezillik ortaya dökülmesine rahmen CHP’lilerin bizi suçlaması tirajı komiktir. Şimdi yeni bir senaryo daha çıktı. Yatta bir araya gelen de bizi suçluyor. Biz yoktuk diyorlar. Bu iddiayı ortaya sayın İnce de diyor ki: Onlar kendilerini iyi biliyor.

İddianın sahibi belli değil, iddiaya konu olan belli değil. İşi yandı bitti kül olduya getirdiler. İktidar kavgalarını ortaya koyan bir oyun seyrediyoruz. Onurlu bir siyasetçinin yapacağı iş önce bizden sonra itham ettikleri kişiden özür dilemek olmalıdır. Yalanla iftira ile içi boş ithamlarla ülkemizi meşgul ettikleri için milletimizden özür dilemelidir. CHP kendi kendine bir orta oyun oynadı. Yeniden hep birlikte ülkemizin gerçek gündemine dönmemizin zamanı geldi.

Bunların parti sözcüleri de kendileri de hepsinin tek bir mesleği var: Yalan üzerine bu süreci inşa etmeye çalışıyorlar. Ne olur bu milletin yakasından düşsünler.

Mahalli seçimlerde kazandıkları birkaç belediye bunların dengesini bozdu. Biz diyorlar ‘bu şartlarda Ankara’yı yönetemeyiz’ diyorlar. Şu andan itibaren parayı yönetme sanatını ortaya koymaları gerekiyorlar. Kredi bulmak senin işin. Aynı şey İstanbul için geçerli. Biz de bu mesleği icra ettik. Gerek Ankara gerek İstanbul’da bu konuda başarılı olan arkadaşlarımız var. CHP’den 2,5 milyar dolar borçla İstanbul’u devir aldım. Susuz İstanbul’u suya kavuşturduk. Çöp dağlarını ortadan kaldırdık.

Havalar böyle giderse İstanbul’da 3 aylık su var. Ankara’da özellikle atık su konusunda sıkıntılar. Yapacaksın arkadaş, çözeceksin bu sorunu. Bu konuyla ilgili olarak da borçlanma noktasında meclis müsade etmiyor. Borç yiğidin kamçısıdır. Bu konuyla ilgili olarak da borçlanma noktasında da meclis belli sorumlulukları üzerine alamaz. Biz bu işi çözerizi görürse, meclis de bu konuda size gerekli desteği verir. Bunca yıl başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yaptım. En çok  hayıflandığım noktalardan biri şöyle dişime göre bir muhalefet bulamadım. Kendilerince en güçlü oldukları durumda düştükleri durum ortada.

TÜRK LİRASINA DÖNELİM

Bırakın doları paramıza dönelim, Türk Lirasına dönelim.

Ekonomideki toparlanma süreci tüm hızıyla sürüyor. Ama yalanlama bunlarda bol, toparlanırken battık bittik diyorlar. Borsa 106 bin puanın üstüne çıktı, 18 ayın zirvesini gördü. Bakın ben bununla tatmin olmuyorum ha. Şuanda 106 bin. OECD Türkiye’nin bu yıl için büyüme tahminini artı yüzde 0,3’e, 2021 beklentisini de yüzde 3’e, yukarı doğru revize etmiş durumdadır.

“Son dönemde bölgemizdeki kimi ülkelerde ülkemiz menşeili ürünlere karşı sinsi bir politika yürütüldüğünü görüyoruz. İlk etapta 500 noktada tarım Kredi Kooperatifi olarak kendi satış mağazalarını açacak. Bu sayı giderek artacak.”

“Son 5-6 yıldır batılı ülkeler ülkemize karşı inkarı mümkün olmayan bir savunma sanayi ambargosu uyguluyor. Bırakınız yeni anlaşmaları önceden alınmış lisansların iptaline kadar işi vardırdılar. Özellikle Suriye’deki son harekâtlarımızla bu uygulamalar daha da sertleşti. Hamdolsun savunma sanayimiz bu kuşatmaları engelleyebilecek seviyeye ulaşmıştır. Son gelişmelerle beraber ortaya çıkan eksikliklerimizi de tamamlıyor

Benzer Haberler

Facebook'ta Biz

Çanakkale Rent a Car Banka Kredisi diş rehberi Bozcaada Otelleri Bozcaada Otelleri Bozcaada Pansiyonları