30 Nisan 2024 - Hoş geldiniz

MHP’DE TANSİYON YÜKSELİYOR, ÜLKÜCÜLER İSTİFA EDEN MECLİS ÜYESİNE TV BİNASINDA SALDIRDILAR

Ana Sayfa » GÜNCEL » MHP’DE TANSİYON YÜKSELİYOR, ÜLKÜCÜLER İSTİFA EDEN MECLİS ÜYESİNE TV BİNASINDA SALDIRDILAR

Eklenme : 09.04.2022 - 8:03

MHP’DE TANSİYON YÜKSELİYOR, ÜLKÜCÜLER İSTİFA EDEN MECLİS ÜYESİNE TV BİNASINDA SALDIRDILAR

Kayseri Ülkü Ocakları üyesi olduğu belirtilen bir grup, MHP Kocasinan Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden Sedat Kılınç’ın konuk olduğu Deniz Postası TV’ye saldırdı.

Gazeteci Azim Deniz’in programına katılan Sedat Kılınç, istifa gerekçesini anlatırken, stüdyoyu basan saldırganlar tarafından darp edildi. Yüzünden yaralanan Kılınç’ın saldırganlar tarafından  kaçırıldığı iddia edildi.

Polis, Deniz TV önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre Deniz Postası gazetesi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkü Ocaklı 40,50 kişilik grup gazetemize saldırı düzenleyip konuğumuz SEDAT KILINÇ’ı Döverek Kaçırdılar” dedi.

 

“ÜLKÜCÜLER YAPTI, AHLAKSIZLAR”

Gazeteci Deniz canlı yayında yaptığı açıklamada, ülkü ocaklarına ait 50 kişilik grup stüdyoyu bastılar. Stüdyomuzun içerisinden beni ve Sedat Kılınç’ı dövdüler ve Kılınç’ı kaçırdılar. Stüdyodan adam kaçırdılar” dedi.

Saldırıyı gerçekleştirenlere tepki gösteren Deniz, “Böyle ülkücülük olmaz. Ahlaksız. Ülkücü dediğimiz dostlarımız yaptı bunları” diye konuştu.

“SÜRÜKLEYEREK DIŞARI ÇIKARDILAR, NEREDE BİLMİYORUM”

Azim Deniz, Halk TV’de Seda Selek’in sunduğu Perdenin Önü Arkası programına katıldı. Deniz şunları söyledi:

”Şu an hastanedeyim. Durumun iyi, darp edildim. Yüzümde darp izleri var. Yaptığımız program siyasi bir program değil. Ramazan sohbetleri ile ilgili bir program. Her akşam Kayseri’nin değerli insanlarını çağırıyoruz, Ramazan programı yapıyoruz. Bugünkü konuk Sedat Kılınç’tı. Sedat Kılınç MHP Kocasinan Belediye Meclis üyesiydi, istifa etmişti. Konumuz MHP ya da Baki Ersoy değildi. Ramazan sohbetiydi. Kendisi 21.15’de geldi. Bir kahve ikram ettim. Stüdyoya geçerken; kapı çaldı. Arkadaşlar kapıyı açınca içeriye 50 kişilik bir grup girdi, grup ülkü ocaklarına mensup gençlerdi. Sedat Kılınç’ı çok ağır bir şekilde darp etmeye başladılar. Ben Sedat Kılınç’ı kurtarmak için araya girince bana da saldırdılar. Sonra yerdeydim onu da yerde sürükleyerek dışarı çıkarttılar. Arabalarına bindirip götürüyorlar ben müdahale etmeye çalıştım aşağıda beni tekrar darp ettiler. Sonra ne oldu bilmiyorum.

Şu anda Sedat Kılınç nerede bilemiyorum, haberim yok. Sokaktaki görüntüler toplanıyor. Stüdyoyu basanlar 50 kişiydi, aşağıda da bir o kadar kişi vardı. Sokakta kapıları tutmuşlardı. Şu an ben hastanedeyim Sedat Kılınç’ın nerede olduğunu bilmiyorum”

Deniz, saldırının Kılınç’ın istifa etmesi ile ilgili olduğunu ifade ederek, “İstifa konusu ile ilgili televizyonda birşey söyler mi? diye düşünüp mü geldiler bilemiyorum” dedi.

Deniz ayrıca şunları söyledi:

”İstifa ile ilgili konuşmadık, siyasi olmasın dedik. Ramazan sohbeti yapalım dedik. Sohbet edecektik. Sokaktaki görüntüler var. Benim kendi odamda olduğu için kamera kayıtları yok. Küfür ve hakaret ederek dövüyorlardı. Hepsini aşağı yukarını tanımıyorum, ülkü ocaklarının gençleri. Bunlar emir almış bir şekilde geldi buraya.

Ocak başkanının selamının olduğunu da söylediler. Telefonla polisi arayacaktım, telefonumu aldılar, kırdılar, parçaladılar. Elimde taşınabilir hard disk vardı. Onu alıp götürdüler. Ellerinde demir çubuklar vardı.

Canlı yayın yaptım, o stres ile biraz da öfkeliydim. Altına da yorum yazmışlar ”Bunun devamı gelecek” diye.”

Gazeteci Azim Deniz de olayda yaralanırken hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

SEDAT KILINÇ’TAN AÇIKLAMA

Saldırıya uğrayan ve kaçırıldığı öne sürülen Kılınç, Halk TV canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Kılınç şöyle konuştu: ”Şu an hastanedeyim. Televizyon programına davet ettiler. Programa katılmak için gittiğimde yaklaşık 100 kişilik bir grubun saldırısına uğradım. Ülkücülükle alakası olamayan bir grup saldırıda bulundu. Kim olduklarını bilemiyoruz.

Kaçırılma olayı doğru değil. Ben kendim arabama binerek; önce kanalda saldırı oldu sonra dışarıda saldırı oldu. Daha sonra aracıma binerek hastaneye geçtim ben.

Bir gün önce partiden istifam olmuştu. Akabinde röportajlarım olmuştu. Tekrar röportaj vermemi istemediklerini söylediler. Sonra da saldırdılar. Şuan da iyiyim.

Ben Baki Bey’in disipline sevk edilmesinden sonra bunun doğru olmadığını söyleyerek istifa ettiğimi açıkladım. Baki Bey Kayseri’de sevilen bir milletvekili. Çalışkan biri. Eleştirisi oldu, ülkenin ekonomik durumu ile alakalı. Kendisinin de bilgisi yok istifa etmemden. Ben bu olaydan rahatsız oldum, istifa ettim, ben de önceden de rahatsızdım.”

“KAÇIRILDIĞIM İDDİALARI YALAN”

Daha sonra Facebook hesabından da açıklama yapan Kılınç kaçırılma iddialarını yalanlayarak hastanede tedavi altında olduğunu söyledi.

 

BAKİ ERSOY’A DESTEK ÇIKMIŞTI

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, ekonomide yaşanan sıkıntılara ilişkin açıklamasının ardından ihraç edilmek için disiplin kuruluna sevk edilmesine tepki gösteren MHP Kocasinan Belediye Meclis üyesi Sedat Kılınç partisinden istifa ettiği açıklamıştı.

Kılınç, “Milletvekilinin asli görevi milletin hakkını korumak, derdine tercüman olmak, sorunlarına çözüm bulmaktır. Dün MHP Milletvekili Baki Ersoy, vekili olduğu milletin yüksek enflasyondan dolayı beli büküldü dediği için disipline sevk edildi. Bende geçmişte benzer eleştiriler yaptığım için parti yönetiminden benzer uyarılar almıştım. Söylediğine bakıyorum. Doğru mu, evet doğru. Millet perişan, geçinemiyor. Alım gücü kalmadı. Beni disipline sevk etmenize gerek yok. Partim olan MHP’den istifa ediyorum. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz her zaman hakkın yanında olacağız. Doğruyu söylemeye devam edeceğiz” demişti.

ÜLKÜCÜLER KANALI BASTI

 

kaynak: Gerçek Gündem

Benzer Haberler

Facebook'ta Biz

Çanakkale Rent a Car Banka Kredisi diş rehberi Bozcaada Otelleri Bozcaada Otelleri Bozcaada Pansiyonları