30 Nisan 2024 - Hoş geldiniz

ERDOĞAN’IN ESKİ METİN YAZARI AYDIN ÜNAL’DAN SABAH YAZARI HİLAL KAPLAN VE EŞİNE: BABALARI FETÖ’NÜN KANALINDA KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLMÜŞ, KENDİLERİ YILLARCA ”HOCA EFENDİLERİNİ” SAVUNMUŞ..

Ana Sayfa » GÜNCEL » ERDOĞAN’IN ESKİ METİN YAZARI AYDIN ÜNAL’DAN SABAH YAZARI HİLAL KAPLAN VE EŞİNE: BABALARI FETÖ’NÜN KANALINDA KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLMÜŞ, KENDİLERİ YILLARCA ”HOCA EFENDİLERİNİ” SAVUNMUŞ..

Eklenme : 03.06.2022 - 15:46

ERDOĞAN’IN ESKİ METİN YAZARI AYDIN ÜNAL’DAN SABAH YAZARI HİLAL KAPLAN VE EŞİNE: BABALARI FETÖ’NÜN KANALINDA KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLMÜŞ, KENDİLERİ YILLARCA ”HOCA EFENDİLERİNİ” SAVUNMUŞ..

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın başında bulunduğu Turkuvaz Medya’ya ait Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ve eşi Süheyb Öğüt’ün müşteki olarak yer aldığı soruşturma dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, söz konusu suç duyurusunun ardından açılan soruşturmayı sosyal medya hesabından paylaştı. Ünal, “Babaları FETÖ’nün kanalında kalp krizi geçirip ölmüş. Kendileri yıllarca salya-sümük ‘Hoca efendilerini’ savunmuş. Normalde sokağa çıkacak, ağızlarını açacak yüzleri olmamalı ama FETÖ ile mücadelede en ön safta bulunmuş bana dahi FETÖ iftirası atacak kadar utanmazlar” diyerek tepki gösterdi.

 

KUMPASLA HAPİS YATANLARA “TERÖR” SUÇLAMASI

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada, 34 kişinin şüpheli olarak yer aldığı, bu isimler arasında FETÖ kumpaslarında hapis yatan gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın da olduğu görüldü. Pehlivan, Terkoğlu ve Şık; kumpasların aydınlatılması ve FETÖ’nün yapılanmalarını ortaya çıkaran isimlerdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada, “Terör örgütüne üye olma, terör örgütüne üye olmamakla beraber propaganda yapma suçu, hakaret, iftira, suç uydurma ve savcılık makamının ortaya çıkardığı suçlar” suçlamaları yöneltildi.

“PELİKAN” AYRINTISI

Bununla birlikte, şikayetçi olan Hilal Kaplan ve Süheyb Öğüt’ün kardeşi Selman Öğüt de vekil olarak yer aldı.

Geçmişi FETÖ ve kumpaslarla örülü olan Öğüt kardeşler ile Hilal Kaplan’ın, “terör örgütüne üye olma” suçlamasını yöneltmeleri ise tepki çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TRT yönetim kurulu üyeliğine de atanan Hilal Kaplan, geçmişte FETÖ’yü ve kumpaslarını savunan, yayan isimlerdendi.

Kaplan, FETÖ lideri Fethullah Gülen’e övgüler dizmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk karşıtı ifadeler kullanmış, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef almıştı.

Hilal Kaplan, eşi Süheyb Öğüt ve Selman Öğüt’ün kumpas geçmişinde “Pelikan” da vardı.

Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı sırasında 1 Mayıs 2016’da “Pelikan” adlı bir internet sayfasında yazılanların ardından görevden ayrılmak zorunda kalmıştı. Bu operasyonun arkasında Hilal Kaplan ve Süheyb Öğüt gibi isimlerin olduğu iddiası yalanlanmazken, Kaplan ve Öğüt, Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci hakkında Pelikan ismini kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

PELİKAN GRUBU NEDİR?

Kamuoyunun ilk olarak 1 Mayıs 2016’da adını duyduğu Pelikan grubu, o dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’nu sert bir şekilde eleştiren Pelikan Bildirisi yayımlamıştı. “Pelikan Darbesi” olarak anılan sürecin sonu, bildirinin yayımlanmasından günler sonra Davutoğlu’nun istifasına kadar gitmişti. AKP içinde ayrı bir grup oluşturan Pelikancılar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’a verdikleri destekle biliniyor.

BABA ÖĞÜT FETÖ KANALINDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Öte yandan Pelikan yapılanması içerisinde yer alan Selman ve Süheyb Öğüt’ün ailesi ise kamuoyunda yakından tanınıyor. Öğüt’ün babası, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Salim Öğüt, 1 Kasım 2010 tarihinde FETÖ’nün yayın organı Mehtap TV’de yayınlanan “Günışığı” programına konuk olmuş ve canlı yayında kalp krizi geçirmişti.

FETÖ’nün kanalında geçirdiği kalp krizi sonrasında uzun süre yoğun bakımda kalan Selman Öğüt’ün babası Salim Öğüt, 2012 yılında hayatını kaybetmişti. FETÖ lideri Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen Salim Öğüt’ün hayatını kaybetmesinin ardından, Fethullah Gülen de taziye mesajı yayınlamış ve şöyle demişti:
“İlmi ve faziletiyle ilahiyat camiasının mümtaz simaları arasında yer alan, hem ilahiyat fakültesinde uzun yıllar hizmet eden hem de gönül dili ve hizmet heyecanı ile halkı tenvir için koşturan Prof. Dr. Salim Öğüt Beyefendi’nin, Mehtap TV’de bir irşad programında kalp krizi geçirmesi sonrası uzun bir nekahet dönemini atlatamayarak Hakk’a yürüdüğünü üzüntüyle öğrendim. Kendilerine Mevlâ-yı Müteal’den rahmet niyaz eder; başta ailesi olmak üzere talebe, dost ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederim.”

HİLAL KAPLAN, FETHULLAH GÜLEN’E TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Süheyb Öğüt’ün eşi olan Hilal Kaplan da ölümün ardından Gülen’e köşesinden teşekkür etmişti.

Kaplan o teşekküründe “Muhterem babam Prof. Dr. Salim Öğüt Hocaefendi, mübarek Miraç Kandili”nin ardından Hakk’a yürüdü. Bu zor günlerde bizleri yalnız bırakmayan Fethullah Gülen ve Hayrettin Karaman Hocaefendi başta olmak üzere tüm büyüklerimize ve dostlarımıza da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Benzer Haberler

Facebook'ta Biz

Çanakkale Rent a Car Banka Kredisi diş rehberi Bozcaada Otelleri Bozcaada Otelleri Bozcaada Pansiyonları