30 Nisan 2024 - Hoş geldiniz

KILIÇDAROĞLU’NDAN SAAT 01.00 VİDEOSU: EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN 2.5 KATI, 21 BİN 265 LİRA OLACAK

Ana Sayfa » GÜNCEL » KILIÇDAROĞLU’NDAN SAAT 01.00 VİDEOSU: EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN 2.5 KATI, 21 BİN 265 LİRA OLACAK

Eklenme : 05.05.2023 - 8:47

Avatar

Yurtseverlik Haber

yazarın tüm yazıları

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gece yarısı videosunda bu defa ‘meslektaşlarım’ dediği memurlara seslendi.

Akşam saatlerinde “Sevgili memurlar, sevgili meslektaşlarım, gece 01.00’de burada görüşelim. Kusura bakmayın, programım çok yoğun ama gelmenize vallahi değecek” diyerek randevu veren Kılıçdaroğlu, saat 01.00’da videosunu Twitter’dan yayınladı.

Memurlara yönelik vaatlerini sıralayan Kemal Kılıçdaroğlu “Sevgili halkım. Kısa, net bir video daha” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI: Memurlar perişan edilmiştir. Açıkça söylemek gerekirse tarumar edilmiştir. Evleri barkları viranedir. Borca sürüklenmişlerdir. Ben bu haksızlığa seyirci kalamam.

Ben rakam insanıyım. Rakama bakarım, kararı veririm. 2012 yılında en düşük memur maaşı asgari ücretin 2 buçuk katıydı. Şu anda bu oran 1.4’lere kadar geriledi. İşte bu yüzden iktidara gelir gelmez en düşük memur maaşını asgari ücretin 2.5 katına çıkaracağım. Yani bugünün tutarlarıyla söyleyecek olursam en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak.

TEK SORUN MAAŞ DEĞİL: Sevgili memur kardeşlerim. Bay Kemal hayatının 27 buçuk yılını devlette geçirdi. Memurlara baharı getirecek biri varsa inanın bana o da Bay Kemal’dir. Ha şunu da ekleyeyim; memurlarımız tek sorunu maaş da değil.  Birçok sorunla cebelleşiyor boğuşuyorlar. Hepsini biliyorum.

POLİS İNTİHARLARI: Mesela polislerin çalışma saatleri günde 12-13 saati, ayda 240-250 saati buluyor. Polis intiharlarının arkasında yatan sebeplerden biri de bu.

KALABALIK SINIFLAR, OKULLARDA HİJYEN SORUNU: 1 milyon 200 bin öğretmenimiz, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı emanet ettiğimiz kıymetlilerimiz. Kalabalık sınıflardan, okullarda hijyen sorununa ve malzeme sıkıntısına kadar pek çok imkansızlıklar içinde görevlerini yapmaya çalışıyorlar.

Bugün Denizli mitingimizde de söyledim. 15 Mayıs’tan sonra 100 bin yeni güvenlik personeli atayacağız. Atama bekleyen 100 bin öğretmenimizi, öğrencileriyle buluşturacağız.

ÖĞRETMENLER ARASINDA AYRIM: Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımları ortadan kaldıracağız. Tüm öğretmenler kadrolu olacak. Daha neler yapacak neler bu Bay Kemal. Bekleyin, görün.”

Benzer Haberler

Facebook'ta Biz

Çanakkale Rent a Car Banka Kredisi diş rehberi Bozcaada Otelleri Bozcaada Otelleri Bozcaada Pansiyonları