Yurtseverlik Haber
yazarın tüm yazılarıTürkiye İstatistik Kurumu 2021 yılına ait Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’na göre, işsizlik oranında yüzde 19,2 ile Van, Muş, Bitlis, Hakkari başı çekiyor. Adana’da bu oran ise yüzde 14,4. CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana’nın işsizlikte başı çeken kentlerden biri olduğunu söyleyerek “Sadece Adana Büyükşehir ve birkaç ilçe belediyemize yapılan iş başvurusu 150 binin üzerinde” dedi.
Adana’nın işsizlerden geçilmediğini kaydeden Çelebi, şunları söyledi: “2002 yılından bu yana AKP’nin her seçimde birinci olduğu Adana, yoksulluğun, işsizliğin, çaresizliğin kucağına itildi. AKP’nin 21 yıllık saltanatını yoksullar, işsizler, tencerelerinde aş yerine dert kaynatanlar, atanamayan öğretmenler, kadınlar ve gençlerle birlikte yıkacak, Adana’da da birinci parti olacağız.”
Soğandan, domatese, gıda başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinin ateş pahası olduğunu söyleyen Çelebi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nebati’ye göre, mayısta enflasyon düşecek. Bir yalan rüzgarıdır almış başını gidiyor. Biz şu an Adana’yı ilçe ilçe, köy köy geziyoruz. Esnaf, kadın, çiftçi ve gençlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz ve iktidarın bu algı operasyonlarına artık kimsenin itibar etmediğini görüyoruz. Çünkü artık halkımız uyandı. Hiç kimsenin çalışmadığı evler, çöpten ekmek toplayanlar, pandemiyle birlikte patlayan işsizlik ve Adana’nın da içinde olduğu 10 ili vuran deprem nedeniyle bayrama buruk giriyoruz. Adana halkı, yoksulluğu en acı haliyle yaşıyor. Adanalılar, çaresizliği, işsizliği, vicdansızlığı, ölçüsüzlüğü, ahlaki ve vicdani değerlerin nasıl altüst edildiğini görüyor ve kararını da buna göre verecek” diye konuştu.
YAYIN İLKELERİ
———————-
YURTSEVERLİK.COM sitesi Türkiye’nin birlik ve beraberliğinden, hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumsal barışın korunmasından, insanın en yüce varlık ve emeğin en yüce değer olduğu savından, demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, sosyal adaletin hakim kılınması düşüncesinden hareketle yayıncılık yapar. Sınırları bu noktalardan geçen ilkeler çerçevesinde sitede yazılarına yer verilen herkesten aynı sorumluluğu eksiksiz göstermelerini bekler. Dolayısıyla YAYIMLANAN YAZILARIN HUKUKİ SORUMLULUĞU TAMAMEN YAZARLARINA AİTTİR.
İLETİŞİM
———————-
f.sayliman@gmail.com