Ana Sayfa » GÜNCEL » ENİS TÜTÜNCÜ’DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR: ”CHP KENDİ İÇİNDEN ADAYINI ÇIKARMALIDIR.’

23.04.2018 - 10:34

CHP’nin iktidarın baskın seçim kararında büyük ağırlığı olan, İYİ Parti’yi devre dışı bırakma girişimini dün attığı bir adımla etkisizleştirmesi, süreci bir kez daha hareketlendirdi. İYİ Parti’nin seçimlere girebilmesi için gereken 15 milletvekili sorunun temelini oluşturuyordu ve CHP bu sorunu yaptığı yeni bir hamleyle çözdü.

Peki şimdi ne olacak?

Bunların konuşulduğu bir aşamada toplumdaki kimi kesimlerin, örneğin anketçi Adil Gür’ün ‘’Muhalefet tek aday üzerinde anlaşmalı.’’ yönündeki tezi tartışmaya yeni bir boyut getirdi.

Gerçekten muhalefetin tek aday üzerinde anlaşması doğru bir yaklaşım olur mu?

FOX TV’den İsmail Küçükkaya’nın programında Adil Gür’ün açıklamalarını adres göstererek konuyu gündeme taşıması kafalardaki soru işaretlerini büyütür mü?

İşte önceki dönem milletvekili Enis Tütüncü, CHP ile Ortak Akıl Platformu’na yaptığı açıklamada bu tezin kesinlikle yanlış olduğunu vurgulayarak, her partinin kendi adayını çıkarması gerektiği söyledi.

‘’Sayın Kılıçdaroğlu’nun demokrasi hamlesine herkes şapka çıkarmalıdır. Bu doğru zamanda atılmış, siyaseten ve Türkiye’nin geleceği açısından son derece yerinde ve önemli bir adımdır. CHP’nin hamlesi ‘Hayır Cephesi’ ne bir can suyu vermiştir. Şimdi ikinci hamle partinin ilk turda milletvekili oy oranını en az yüzde 30’lara taşıyacak, ikinci turda ise hayır cephesini kucaklayacak ve Cumhurbaşkanlığı oy oranını yüzde 60’lara taşıyacak bir adayın belirlenmesidir.

CHP’de bu niteliklere sahip, birikimli, deneyimli, Türkiye’nin sorunlarını çok iyi bilen, dünyayı yakından takip eden arkadaşlarımız kesinlikle mevcuttur.

‘Hayır Cephesi’ 16 Nisan Referandumu’nda umutlarımızı diri tutacak bir atılım yapmıştır. Bu atılım ülkemizin sorunlarını çözme noktasında ortak paydada buluşan, Türkiye’nin birliğinden, bütünlüğünden yana, Cumhuriyet’in temel ilkelerini gözeten bir yapıdadır. Bu yapı dimdik ayaktadır. Şimdi sıra ‘Hayır Cephesi’ni harekete geçirecek, onların beklentilerini kucaklayacak, kollarını herkese açmış, kimseyi ötekileştirmemiş doğru bir adayın belirlenmesine gelmiştir. Hiç başka yerlere bakmaya gerek yok. O aday CHP içinde mevcuttur, vardır ve güçlü bir elin kendisine uzanmasını beklemektedir.’’

Ziyaretçi Yorumları

İlgili Terimler :