Ana Sayfa » GÜNCEL » ENİS TÜTÜNCÜ’DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR. TÜTÜNCÜ, ODATV’DEN NURZEN AMURAN’IN SORULARINI YANITLADI.

20.05.2018 - 10:49

CHP İle Ortak Akıl Platformu’nun düşünce önderi 18. 22. ve 23. Dön. Tekirdağ Mv. Enis Tütüncü, Odatv’den Nurzen Amurzan’la uzun bir söyleşi gerçekleştirdi.

Tütüncü bu söyleşiye büyük çabalar sonucu kurulan platformun amaçlarını, ardında bıraktığı süreçte neler yaptığını ve önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini açıklayarak başlıyor.

Yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesi, AKP iktidarına karşı son referandumda oluşmuş hayır cephesini daha da genişletmenin yöntemlerini, Millet İttifakı’nın bu doğrultuda toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak biçimde nasıl örgütlenmesi gerektiğini ayrıntılarıyla anlatan Enis Tütüncü, bu hazırlıkların bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaşıldığını da söylüyor. Tütüncü platformun önemi çalışmalarından biri olan ”Yeniden Cumhuriyet Programı”nın da başta Kılıçdaroğlu olmak üzere, CHP’nin kurmay takımına sunulduğunu da belirtiyor.

Enis Tütüncü’nün adeta bir seçim manifestosu gibi oluşturulmuş, AKP’nin geçmişte yaptığı hataları, ülkenin bugün içinde bulunduğu koşulları, yarın neler yapılması gerektiğini derinlemesine analiz eden söyleşisinin en vurucu yerlerinden biri de HDP’ye ve PKK terörüne ilişkin saptamalar. Tütüncü’nün özellikle ”Sn. Demirtaş, üzerindeki baskıdan kurtulup da, yüzünü Atatürk’e, Cumhuriyetin Kuruluş felsefesine, “Müdafaa-i Hukuk ve Kuvayı Milliye” anlayışına bir döndürebilse, HDP kısa zamanda bir Türkiye partine dönüşür ve Kürt sorunu da Türk Milleti’nin dinsel, tarihsel ve kültürel değer yargıları ile asil vicdanı çerçevesinde en iyi şekilde çözülür.” sözleri uzun süre tartışılacağa benziyor.

İşte Odatv’den Nurzen Amuran’ın sorusu ve Enis Tütüncü’nün verdiği yanıt:

Amuran: Geçtiğimiz günlerde Muharrem İnce’nin HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a yaptığı ziyaret sonrası Demirtaş’ın açıklaması gelecek için olumlu bir gelişmenin habercisi olabilir mi? Demirtaş “siyasi görüşlerimiz farklı olsa da, karşılıklı saygı çerçevesinde yürüteceğimiz seçim kampanyasının sonunda, kazanan kim olursa olsun, her hâlükârda toplumsal uzlaşı ve barış kültürüne katkı sunmuş olacağız” dedi. Nasıl bir katkı olabilir, seçim sonuçlarına yansır mı?

Tütüncü: Umarım yansır. Ancak HDP’nin en büyük açmazı, PKK terörü ile arasına hala bir mesafe koyamamış olmasıdır. Bu açmazdan kurtulamadığı sürece, Sn. Demirtaş’ın böyle söylemleri havada kalmaya mahkumdur. Öyle ki Sn. Demirtaş açıkça emperyalist anlayışın kuklası haline dönüşmüş olan, sözüm ona sol ideolojiye sahip, PKK’nın gölgesini taşımaya devam ediyor. Bu yolda yürürken de, onlara oy vermiş olan Kürt kökenli seçmenleri giderek kendisinden uzaklaştırıyor. Bakınız, 1987’de ilk Milletvekili olmadan önce, rahmetli Erdal İnönü zamanında Gn. Sek. Yardımcılığı yapmış ve özellikle Doğu-Güneydoğu bölgelerini siyaseten tanımış biri olarak konuşuyorum. Beni Sn. Sırrı Sakık ve Sn. Hasip Kaplan gibi kardeşlerim yeterince tanırlar. Onlara da sesleniyorum ve iddia ediyorum ki; Sn. Demirtaş, üzerindeki baskıdan kurtulup da, yüzünü Atatürk’e, Cumhuriyetin Kuruluş felsefesine, “Müdafaa-i Hukuk ve Kuvayı Milliye” anlayışına bir döndürebilse, HDP kısa zamanda bir Türkiye partine dönüşür ve Kürt sorunu da Türk Milleti’nin dinsel, tarihsel ve kültürel değer yargıları ile asil vicdanı çerçevesinde en iyi şekilde çözülür. Sevgili HDP’li siyasetçi kardeşlerimizin, bir gerçeği daha yeniden anlamaları gerekiyor:

Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye Halkına, Türk Milleti denir”tanımlaması; hiçbir dinsel, mezhepsel ya da etnik farklılık gözetmeksizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm yurttaşlarını ayrımsız kucaklayan, “insan odaklı bir yurtseverlik” anlayışını ifade etmektedir. Yani Türk Milleti, söz konusu anlayışı esas alan kavrayıcı ve birleştirici bir çatı kavramıdır. Bu itibarla, Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözü ile kıvanç duymalıyız. Bu sözün aynı zamanda, “Ne Mutlu İnsanı Bilene ve Yurdunu Sevene” anlamına da geldiğini bilmeliyiz.

Bakınız size bu toprağın temel gerçeğini bir daha söyleyeyim: Atatürk’ün bu memlekete yaptığı “Türk Milleti”  aşısı kesinlikle tutmuştur. HDP’lilerin yapması gereken iş son tahlilde, onlara yar olması mümkün görülmeyen ABD-İsrail damgalı emperyalist güç odağından bir an önce uzaklaşmalarıdır. Cumhuriyetin eşit ve kadim yurttaşları olan Kürtlerin, kanatılmış olan yaralarının sarılması görevi, bir parçası oldukları Türk Milletinin işidir, görevidir.”

Enis Tütüncü’nün Odatv’ye yaptığı açıklamaların tamamını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

ENİS TÜTÜNCÜ’NÜN, ODATV’DEN NURZEN AMURAN’LA YAPTIĞI SÖYLEŞİ: DEMİRTAŞ YÜZÜNÜ ATATÜRK’E DÖNERSE

Ziyaretçi Yorumları

İlgili Terimler :