AFAD, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de, 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD, saat 04.26’da merkez üssü Gaziantep’in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı.
Hatay, Antep, Urfa, Maraş başta olmak üzere pek çok şehir her iki depremden etkilendi. Deprem nedeniyle pek çok binanın yıkıldığı belirtiliyor.
Duvar’dan Burcu Özkaya’nın haberine göre Antakya’da bulunan Sümerler Mahallesi ve Kışlasaray Mahallesi’ndeki binaların büyük kısmı yıkıldı. Enkaz altında insanlar var, yardım bekliyorlar. Boş bir binanın bulunduğu alandayız, burada bekliyoruz. Yıkılan bir bina alanı kapattığı için çıkabilecek durumda değiliz. Çıkmaz sokak gibi bir yerde kaldık sıkıştık. AFAD’a ulaşmaya çalışıyoruz ama sanırım pek çok yerde yıkım olduğu için henüz buraya gelemediler. İnsanlar yakınlarını aramaya çalışıyor, internet çekmiyor. Elektrik gitti, yağmur altında beklemedeyiz.”
YAYIN İLKELERİ
———————-
YURTSEVERLİK.COM sitesi Türkiye’nin birlik ve beraberliğinden, hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumsal barışın korunmasından, insanın en yüce varlık ve emeğin en yüce değer olduğu savından, demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, sosyal adaletin hakim kılınması düşüncesinden hareketle yayıncılık yapar. Sınırları bu noktalardan geçen ilkeler çerçevesinde sitede yazılarına yer verilen herkesten aynı sorumluluğu eksiksiz göstermelerini bekler. Dolayısıyla YAYIMLANAN YAZILARIN HUKUKİ SORUMLULUĞU TAMAMEN YAZARLARINA AİTTİR.
İLETİŞİM
———————-
f.sayliman@gmail.com