Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde açıklamalarda bulundu. Bölgede depremlerin ardı arkası kesilmezken Erdoğan, Nurdağı’nda 456, İslahiye’de 399, Kilis merkezde 645 ve Adıyaman Kahta’da 287 olmak üzere toplam 1797 konutun inşa sürecinin yarın başlayacağını söyledi.
Sözcü’de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:
İslahiye, Gaziantep’in ilçeleri arasında depremden en olumsuz etkilenen yerleşim birimlerimiz arasında yer alıyor. İlçemizde bulunan 31 seyyar mutfağımız vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Elektrik ve su altyapısı konusunda herhangi sıkıntı kalmadı.
Doğalgazla ilgili sorunları çözüme kavuşturmak için gayret ediyoruz. Karayolu ulaşımıyla ilgili problem görünmüyor. Barınma başta olmak üzere diğer beklentilere çözüm üretiyoruz. İslahiye’de 2 bin 220 binadaki 4 bin 175 bağımsız bölümün kullanıma uygun olmadığı anlaşıldı.
Önümüzdeki 2 ay içerisinde 18 bin 544’ü Gaziantep’te olmak üzere ülkemiz genelinde toplamda 200 bin konutun inşaasına başlıyoruz. Köylerimizde de 70 bin yerel dokuya uygun ev, ahır, bahçesiyle konut yaparak hak sahiplerine teslim edeceğiz.
Şehir merkezlerinde inşa edeceğimiz 200 bin konuttan jeoloji ve zemin etüdleri tamamlanan yerlerdeki ilk sözleşmeyi imzaladık.
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrası “Mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına başlıyoruz” açıklamasına dair uyarıda bulunmuştu.
Görür, “Televizyondan duydum, sayın Cumhurbaşkanımız deprem bölgesinde kalıcı konutlara bir an önce başlanacağını duyurdu. İnsani açıdan bu yaklaşımı elbette anlıyorum ama nacizane tavsiyem bu bölgenin tümünde mikro-bölgeleme çalışması yapmadan yerleşim alanları için yer seçilmemeli ve inşaata başlanmamalı. İnşallah bu sefer sesimi yetkililere duyurabilirim. Sevgiyle…” demişti.
YAYIN İLKELERİ
———————-
YURTSEVERLİK.COM sitesi Türkiye’nin birlik ve beraberliğinden, hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumsal barışın korunmasından, insanın en yüce varlık ve emeğin en yüce değer olduğu savından, demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, sosyal adaletin hakim kılınması düşüncesinden hareketle yayıncılık yapar. Sınırları bu noktalardan geçen ilkeler çerçevesinde sitede yazılarına yer verilen herkesten aynı sorumluluğu eksiksiz göstermelerini bekler. Dolayısıyla YAYIMLANAN YAZILARIN HUKUKİ SORUMLULUĞU TAMAMEN YAZARLARINA AİTTİR.
İLETİŞİM
———————-
f.sayliman@gmail.com