Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, YPG’nin Münbiç’e Suriye ordusunu davet etmesi, ordunun bayrağını Münbiç’te dalgalandırdığını açıklaması ile ilgili olarak “PYD, kendisine gelecekte bir pazarlık gücü edinebilmek için rejimle işbirliğine yöneldi” değerlendirmesini yaptı.
Yavuz Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede, “Suriye’de 2011 öncesine doğru bir sürecin başladığını” söyledi. ABD’nin çekilmesi ile bir güç boşluğunun doğduğunu belirten Yavuz, “Ortada bu güç boşluğunun birileri tarafından doldurulması gereği var. PYD, kendisine gelecekte bir pazarlık gücü edinebilmek için Fırat’ın doğusunu da Türkiye’nin operasyonlarını da dikkate alarak, rejimle işbirliğine yöneldi” dedi.
Rusya’nın bundan memnun olduğunu vurgulayan Yavuz, “Aslında bizim için tehlikeli olan Suriye’nin kuzeyinde bir butik devlet, devletçik kurulmasıydı. ABD’nin çekilmesiyle böyle bir tehlike ortadan kalktı. Üstelik Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtımız ile birlikte inkıtaya uğramıştı. Şimdi o tehlike tamamen ortadan kalktı” ifadesini kullandı.
‘Doğrudan temas’ vurgusu
Yavuz, “Suriye’nin toprak bütünlüğü ve anayasal düzeninin yeniden sağlanması konusunda Suriye ile doğrudan temas kurmamızın da önemi ortaya çıktı” diye de ekledi. Suriye’de 2011 öncesine doğru bir sürecin başladığını kaydeden Yavuz şu görüşü dile getirdi: “2011’den önce ülkenin içinde bir takım problemler vardı. Dış müdahale yoktu. 2011’den sonra koalisyon müdahalesi başladı. Şimdi koalisyon güçleri iddialarından vazgeçmiş oldular. Ne bir devletçik kurabildiler ne de Esad’ı devirebildiler.” Cumhuriyet
YAYIN İLKELERİ
———————-
YURTSEVERLİK.COM sitesi Türkiye’nin birlik ve beraberliğinden, hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumsal barışın korunmasından, insanın en yüce varlık ve emeğin en yüce değer olduğu savından, demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, sosyal adaletin hakim kılınması düşüncesinden hareketle yayıncılık yapar. Sınırları bu noktalardan geçen ilkeler çerçevesinde sitede yazılarına yer verilen herkesten aynı sorumluluğu eksiksiz göstermelerini bekler. Dolayısıyla YAYIMLANAN YAZILARIN HUKUKİ SORUMLULUĞU TAMAMEN YAZARLARINA AİTTİR.
İLETİŞİM
———————-
f.sayliman@gmail.com